5 bezienswaardigheden in Rotterdam

Geplaatst op

Rotterdam is een stad die vernieuwing ademt. De meeste gebouwen zijn dan ook niet oud, en dat maakt dat deze stad bol staat van de architectonische kunstwerken. Naast de 635.000 inwoners trekt de stad jaarlijks veel toeristen uit zowel het binnenland als het buitenland. Benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden in Rotterdam? Lees dan snel verder!

De markthal

De markthal is een ander oogappeltje van Rotterdam. Het gebouw is in de vorm van een hoefijzer, en aan de binnenkant van de hoef is een kunstwerk op de muur aangebracht van kunstenaar Arno Coenen genaamd ‘Hoorn des Overvloeds’. Het is gebaseerd op een Griekse mythe die overvloed en verzadiging symboliseert, en dit is precies wat er in de Markthal gebeurd. Leuke en vooral lekkere kraampjes met exclusieve lekkernijen. Een en al verzadiging!

De Erasmusbrug

De Erasmusbrug is misschien wel het bekendste kenmerk van Rotterdam. De brug, die als bijnaam ‘de zwaan’ draagt door het sierlijke uiterlijk, werd in 1996 officieel geopend door de toenmalige koningin Beatrix. Het romantische beeld van de Erasmusbrug is dat het de harp van de zeewind is. Erg leuk om eens te bezichtigen en in de buurt bijvoorbeeld een hapje en een drankje te doen. Ook is de brug natuurlijk prachtig te bekijken vanuit een boot in het water. Voor een mooie rondvaart door Rotterdam kunt u hier terecht!

De Europort

Het havengebied van Rotterdam is de grootste haven van Europa en is zeker een aanrader om eens van dichtbij te bekijken!

Het Witte Huis

Het witte huis is een van de weinige gebouwen dat overeind is gebleven tijdens de tweede wereldoorlog, wat het gebouw zo bijzonder maakt. In 1897 kwamen de Rotterdamse broers G.H. en H.M. van der Schuyt op het idee om een ‘grootsche kantoorgebouw in Amerikaanschen geest’ te bouwen en dat is gelukt. Het Witte Huis is tijdenlang het hoogste kantoorgebouw van Europa geweest. De begane grond van het Witte Huis is te bezoeken in de vorm van een Grand Café en cocktailbar.

Gerelateerde berichten

De vele opties van het IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee dat vernoemd is naar de rivier die erin uitmond: de IJssel.  Op het...

Lees meer

De mooiste plekken in Amsterdam vanaf het water

Er komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Amsterdam om de hoogtepunten van de hoofdstad te bekijken. Door het grachtennetwerk biedt het water een...

Lees meer

De leukste bedrijfsuitjes op het water

De zomer is in aantocht en dat maakt dat bedrijfsuitjes in de open lucht eindelijk weer een optie zijn. Een actieve dag op het water met als...

Lees meer

Over ons

Lees de leukste blogs over sportvissen en doe er snel je voordeel mee!

Contactgegevens

Via info @ sportvissersschip.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden