De 3 mooiste jachthavens van Italië

Geplaatst op

Italië kent honderden jachthavens, die een lust voor het oog zijn door de enorme schepen, de diepblauwe zee en het prachtige landschap. We nemen u mee naar 3 van de mooiste jachthavens van Italië.

Marina Grande, Capri

Marina Grande op het eiland Capri is de duurste jachthaven ter wereld. De haven kent meer dan 300 ligplaatsen, die maanden van te voren gereserveerd dienen te worden. Deze ligplaatsen bieden ruimte aan schepen die wel 60 meter lang kunnen zijn.  De omgeving is waanzinnig: hoge kliffen en gebouwen met vreemde vormen en afwerkingen. Het stadje bij de haven is volgebouwd met luxe hotels en restaurants. Daarnaast heeft u vanaf de stad uitzicht op meerdere middeleeuwse steden.

Marina di Porto Cervo, Sardinië

In het noorden van Sardinië ligt de op één na duurste jachthaven van de wereld, Marina di Porto Cervo. Een dag uw schip aanmeren in het hoogseizoen kan wel 2500 euro kosten. De haven is erg populair bij beroemdheden wereldwijd, waaronder Rihanna en Kate Moss. Het stadje Porto Cervo is bekend vanwege het extravagante nachtleven. Aan de top van de luxe uitgaansgelegenheden pronkt de Billionaire Nightclub, waar menig miljonair de nacht doorbrengt.

Marina di Portofino, Genova

Eén van de meest exclusieve jachthavens ter wereld ligt in Genua, ten zuidwesten van Milaan. De haven biedt slechts ruimte aan 14 schepen. De dagprijs is boven de 2000 euro. Ook bij deze haven geldt dat er maanden van te voren een reservering gemaakt moet worden. De haven in het kleine vissersstadje, omgeven door een groene zee, trekt net als Marina di Porto Cervo veel beroemdheden aan zoals Chris Martin en Steven Spielberg.

Wellicht u heeft u plannen om deze zomer aan te meren bij één van deze havens, of kiest u voor een haven die iets meer ingetogen is. In beide gevallen is handig om uitgerust zijn met de juiste jachthaventechniek. TecforRec is gespecialiseerd in recreatietechniek, voor zowel zakelijks als particuliere klanten.

Gerelateerde berichten

Vaarbewijs nodig?

Heb ik een vaarbewijs nodig? Deze vraag horen ze bij bootverhuurbedrijven elke dag meerdere malen. Ook een logische vraag natuurlijk, want je gaat er...

Lees meer

De rondvaartboten van de Amsterdamse grachten

In Amsterdam voeren dagelijks ontelbare boten door de grachten. Iedere dag worden er toeristen uit binnen- en buitenland vervoert door de vele brede...

Lees meer

De vele opties van het IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee dat vernoemd is naar de rivier die erin uitmond: de IJssel.  Op het...

Lees meer

Over ons

Lees de leukste blogs over sportvissen en doe er snel je voordeel mee!

Contactgegevens

Via info @ sportvissersschip.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden