De leukste plekken om te vissen in nederland

Geplaatst op

Wie zegt dat vissen in Nederland saai is heeft het mis. Ook in ons landje zwemmen mooie, grote en sterke vissen. Deze kunnen gevangen worden door het hele land dus van slootjes naar kanalen of op de open zee.  Dus dure trips naar de andere kant van de wereld om daar de mooiste vissen te vangen zijn niet persee nodig als je in Nederland ook prachtige vissen kunt vangen.

Zeebaars vangen en eten

Zeebaars iedereen vind het wel lekker. De zeebaars is een hele sterke vis en daarom niet makkelijk om te vangen. Om te gaan zeebaarsvissen heb je een goede techniek nodig maar hoe moeilijker het is om de vis te vangen. Des te lekkerder zal de zeebaars smaken als die is klaar gemaakt. Vanaf IJmuiden kun je met een sportvis boot opzoek naar de makreel.

Sportvissen

Als je vist op vissen zoals zeebaars, makreel of kabeljauw noem je dat sportvissen. Dat komt omdat er technieken voor zijn om deze vissen binnen te halen. Denk bijvoorbeeld aan het aas dat je gebruikt of de hengel. In Nederland zijn er een hoop sportvissers maar het is ook erg leuk om een keer een boot met kapitein te huren en te gaan sportvissen met bijvoorbeeld een groep vrienden of familie.

Je kunt dit natuurlijk ook doen als vrijgezellenfeest, teamuitje of neven en nichten dag.

Versheid van visproducten

Ben je van plan om je vangst te nuttigen? Dan zijn er een aantal regels en zaken om rekening mee te houden. Voor de versheid en bacteriën in visproducten is het raadzaam om een vis- en zeevruchten analyse uit te laten voeren.

Wahoo vangen?

Ben jij nou een echte sportvisser en heb jij altijd al een wahoo willen vangen? Vanuit Nederland worden verschillende reizen georganiseerd naar Noorwegen om daar te gaan vissen op zee. Er zijn verschillende Nederlandse vissers die in Noorwegen wonen die je kunnen opvangen en met je mee de zee op gaan om dromen werkelijkheid te maken. Ook kun je de vis die je gevangen hebt bij deze reizen meenemen en klaarmaken in je hotel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees de leukste blogs over sportvissen en doe er snel je voordeel mee!

Contactgegevens

Via info @ sportvissersschip.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden