De mooiste plekken in Amsterdam vanaf het water

Geplaatst op

Er komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Amsterdam om de hoogtepunten van de hoofdstad te bekijken. Door het grachtennetwerk biedt het water een unieke manier om alle bekende gebouwen en plekken vanuit een heel ander perspectief te zien. Als je een bootje of sloep huurt mag je de volgende highlights absoluut niet missen.

Prachtige grachtenpanden

In de Gouden Eeuw was Amsterdam het handelscentrum van Europa, wat goed terug te zien is in de bebouwing op de kades. Kenmerkend aan de panden van de 17e eeuw zijn de fraaie hals- en tuitgevels, welke je kunt vinden aan onder andere de Keizers-, Prinsen- en Herengracht. Vanuit je bootje heb je een ideaal zicht op beide kades en als je zelf vaart kun je de tijd nemen om alle details van de gebouwen uitgebreid in je op te nemen.

Bekende gebouwen

Amsterdam heeft een groot aantal bekende gebouwen die aan het water staan. Vanuit een sloep kun je een unieke blik werpen en zie je vaak een andere kant van het gebouw. Hoogtepunten die je zeker niet mag missen zijn onder andere het NEMO science museum, het Scheepvaarmuseum en de Zuiderkerk. Vanuit je sloep heb je geen last van andere toeristen en kun je hele mooie plaatjes schieten.

Eet- en drinkgelegenheden

Vrij veel horecagelegenheden houden rekening met bezoekers vanaf het water en zijn heel goed te bereiken met een sloep. Als je honger krijgt kun je bij San Marco aan de Amstelkade Italiaans eten afhalen in het brugtorentje, je hoeft je boot niet eens uit. Andere leuke terrassen waar je eenvoudig aanmeert voor een borrel of wat eten zijn onder andere bar restaurant Amstelhaven (Mauristkade 1) en De Waterkant (Marnixstraat 246), waar je in Surinaams sferen heerlijk kunt ontspannen.

Wil je Amsterdam ontdekken vanaf het water? Mokum bootverhuur verhuurt 8-persoons sloepen vanaf 5 locaties door heel Amsterdam. Eenvoudig en snel online te reserveren en je krijgt een vaarkaart mee, zodat je de hoogtepunten van de hoofdstad niet mist.

Gerelateerde berichten

De vele opties van het IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee dat vernoemd is naar de rivier die erin uitmond: de IJssel.  Op het...

Lees meer

5 bezienswaardigheden in Rotterdam

Rotterdam is een stad die vernieuwing ademt. De meeste gebouwen zijn dan ook niet oud, en dat maakt dat deze stad bol staat van de architectonische...

Lees meer

De leukste bedrijfsuitjes op het water

De zomer is in aantocht en dat maakt dat bedrijfsuitjes in de open lucht eindelijk weer een optie zijn. Een actieve dag op het water met als...

Lees meer

Over ons

Lees de leukste blogs over sportvissen en doe er snel je voordeel mee!

Contactgegevens

Via info @ sportvissersschip.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden