De rondvaartboten van de Amsterdamse grachten

Geplaatst op

In Amsterdam voeren dagelijks ontelbare boten door de grachten. Iedere dag worden er toeristen uit binnen- en buitenland vervoert door de vele brede en smalle grachten van de binnenstad.

Voor een rondvaart kun je verschillende soorten boten huren in Amsterdam. We hebben een aantal soorten voor je uitgelicht.

Sloepen

De sloep is ideaal voor een ontspannen en informele toch met vrienden of familie. Een open kap zorgt ervoor dat je optimaal uitzicht hebt van de architectuur langs de grachten en de andere culturele bezienswaardigheden langs het water. Sloepen worden relatief vaak gehuurd voor vrijgezellenfeesten en bij evenementen op het water.

Partyboten

Net als een sloep, worden partyboten vaak gebruikt voor vrijgezellenfeesten, evenementen en andere festiviteiten. Je hebt hierbij de keuze om te genieten van diverse hapjes en drankjes

Bij het huren van een partyboot kun je zelfs kiezen voor voorzieningen zoals: een traditionele biertap, een DJ en professionele muziekapparatuur. Hiermee kun je het feest helemaal compleet maken.

Salonboten

Er zijn ook verschillende klassieke salonboten beschikbaar. De salonboten worden vaak gezien als een relatief kleine en knusse rondvaartboot. Dit komt onder andere door de klassieke uitstraling van het houtwerk.

Salonboten zijn relatief kleine boten in en kunnen circa 20 personen vervoeren. Deze boten zijn in de meeste gevallen ook voorzien van een overkapping en verwarming. Kies bijvoorbeeld voor de Johanna, een salonboot met historie. In de vorige eeuw vervoerde de Duitse Johanna nog passagiers op de Rijn.

Rondvaartboten

Rondvaartboten zijn over het algemeen groter en voorzien van moderne gemakken, zoals een toilet, verwarming en een bar. Hierdoor is een rondvaartboot ideaal voor een bedrijfsuitje of een huwelijk met een grote groep. Zo kun je bijvoorbeeld ook een rondvaart boeken met eten en een kok aan boord. Hierdoor kun je gemakkelijk een lange tijd op de boot vertoeven.

Wanneer je met een grote groep het water op wilt is een rondvaartboot ideaal. Met 60 vrienden/collega’s of kennissen op een overdekte boot, dit vraagt om een grote rondvaartboot.

Gerelateerde berichten

Vaarbewijs nodig?

Heb ik een vaarbewijs nodig? Deze vraag horen ze bij bootverhuurbedrijven elke dag meerdere malen. Ook een logische vraag natuurlijk, want je gaat er...

Lees meer

De vele opties van het IJsselmeer

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee dat vernoemd is naar de rivier die erin uitmond: de IJssel.  Op het...

Lees meer

De 3 mooiste jachthavens van Italië

Italië kent honderden jachthavens, die een lust voor het oog zijn door de enorme schepen, de diepblauwe zee en het prachtige landschap. We nemen u...

Lees meer

Over ons

Lees de leukste blogs over sportvissen en doe er snel je voordeel mee!

Contactgegevens

Via info @ sportvissersschip.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden