De vele opties van het IJsselmeer

Geplaatst op

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee dat vernoemd is naar de rivier die erin uitmond: de IJssel.  Op het IJsselmeer is meer dan genoeg ruimte voor bijvoorbeeld vaarsporten, vissen, scheepvaart maar ook recreatief varen.  Ook bevinden er een aantal eilanden in het IJsselmeer, zoals IJsseloog, een kunstmatig eiland. Het diepste punt van het meer bevindt zich voor de kust van Lelystad en is zo’n 9,5 meter beneden NAP.

Aan het IJsselmeer

Het IJsselmeer is geliefd bij zeilers en andere bootliefhebbers, omdat u in alle aangrenzende steden leuke haventjes hebt om even te stoppen voor een drankje en een hapje.  Vanaf het IJsselmeer vaart u gemakkelijk door naar het Markermeer waar je onder andere Volendam en Monnickendam tegenkomt. U kunt er ook voor kiezen om naar de Waddeneilanden te varen.

 

Stad Provincie
Cornwerd Friesland
Makkum Friesland
Piaam Friesland
Gaast Friesland
Workum Friesland
Hindeloopen Friesland
Molkwerum Friesland
Stavoren Friesland
Laaxum Friesland
Mirns Friesland
Lemmer Friesland
Urk Flevoland
Lelystad Flevoland
Enkhuizen Noord-Holland
Andijk Noord-Holland
Wervershoof Noord-Holland
Onderdijk Noord-Holland
Medemblik Noord-Holland
Den Oever Noord-Holland

 

Boten

Op het IJsselmeer vindt u veel verschillende soorten boten, zoals zeilboten, motorboten, catamarans en kleine cruise schepen. Vanuit de verschillende steden worden zeiltrips aangeboden om zo met een select groepje of als bedrijfsuitje te gaan varen. Ook kunt u op deze boten blijven slapen. In de haventjes rondom het IJsselmeer vindt u ook vele motorboten. Dit komt doordat het meer geliefd is bij watersporters die hierachter kunnen waterskiën of wakeboarden.

Vissen

De bekendste vissen uit het IJsselmeer is de paling, ook wel de aal of Europese aal genoemd. . Verder vind je erde baars. Een verwant van deze soort is de snoekbaars en de spiering, ook wel het komkommervisje genoemd. In de toekomst hoopt men dat er meer zoutwater trekvissen naar het IJsselmeer trekken. Dit mede door de aanleg van een vismigratierivier en een vispassage in de afsluitdijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees de leukste blogs over sportvissen en doe er snel je voordeel mee!

Contactgegevens

Via info @ sportvissersschip.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden