Tips voor het schoonmaken van je boot

Geplaatst op

Net als al een auto, dient een boot ook onderhouden te worden. Ook hier is het belangrijk dat de boot regelmatig schoon wordt gemaakt. Maar hoe maak je een boot nu eigenlijk goed schoon? In deze blog een aantal tips over hoe je een boot goed en eenvoudig schoon kunt maken; of je nu een zeilboot, roeiboot of motorboot hebt!

Coating van te voren

Zorg ervoor dat het voor zout en vuil lastiger is om zich te hechten aan je boot. Door zo’n twee keer per jaar je boot te voorzien van Marine Wax (voor en na het hoogseizoen)zorg je ervoor dat je met een spons eenvoudig het vuil en zout van je boot af haalt.

Tijdens het vissen

Is je boot voorzien van een Washdown systeem voor zoet en/of zout water? Zet deze dan ook aan tijdens het vissen! Bloed en slijm van je vangsten die tegen je boot komen spoel je eenvoudig weg zolang het niet opdroogt!

Het schoonmaken zelf

Voordat je begint te poetsen en te boenen, spoel je je boot eerst helemaal af met zoet water. Hierdoor verwijder je eenvoudig de zoutkristallen zodat die geen krassen maken op het oppervlak van je boot.

Je kunt kiezen voor verschillende soorten eenvoudige schoonmaakmiddelen. Een aantal soorten schoonmaakmiddelen zijn soda, schoonmaakazijn, groene zeep, oxaalzuur, dasty, zoutzuur, azijn of ontweringswater. Het is erg belangrijk dat je wel een product kiest wat de eerder aanbevolen coating niet van de boot verwijderd, anders blijf je bezig!

Afhankelijk van hoe groot je boot is, kun je de boot misschien het beste in fases schoonmaken. Begin in dat geval bovenaan met het poetsen en spoel de boel af met zoet water. Let erop dat als je de visbakken schoonmaakt, dat je dit enkel doet met water, geen schoonmaakmiddel. Doe je dit wel, dan zal de volgende vangst die je in de visbakken doet in kwaliteit achteruit gaan.

Coating achteraf

Eenmaal gepoetst en afgespoeld, kun je de overige delen van aluminium en glas behandelen met coating zodat ook deze schoon blijven.

Uitbesteden

Natuurlijk heeft niet iedereen evenveel tijd om dit zelf te doen. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing! Het uitbesteden van het schoonmaken van je boot, kan nog best betaalbaar of zelfs goedkoop zijn! Kijk bijvoorbeeld op de website van Yacht Cleaning International voor een offerte voor hun diensten m.b.t. boot poetsen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees de leukste blogs over sportvissen en doe er snel je voordeel mee!

Contactgegevens

Via info @ sportvissersschip.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden